Η περιήγηση ξεκινά από την πόλη της Κω, με τη Μαριάνθη να ξεναγεί τον Άκη στη δημοτική αγορά και τις αγαπημένες της γειτονιές. Πριν χωριστούν τον προσκαλεί να επισκεφτεί την επόμενη μέρα το χωριό της, το Πυλί, για να ζήσει από κοντά την προετοιμασία μιας παραδοσιακής γιορτής. Στην Κέφαλο, ο Άκης συναντά τον οινοποιό Σάκη Σκευοφύλακα και βλέπει από κοντά πώς παλαιώνεται το κρασί στον βυθό της θάλασσας, ενώ δοκιμάζει ψαρομεζέδες με θέα το νησάκι του Αγίου Γεωργίου. Επιστρέφοντας στη στεριά τον περιμένει η κυρία Μαρία που φτιάχνει γλυκό ντοματάκι, το σήμα κατατεθέν του νησιού.
Στο χωριό Πλατάνι, ο Άκης μαγειρεύει μαζί με τον Καδρή στον «Αράπ» – ένα μαγαζί που λειτουργεί από το 1948 – και μαθαίνει τη συνταγή για «Πασά Μακαρούνα» από δύο γυναίκες της κοινότητας. Στην πόλη συναντά τον Σταύρο Γρίλλη, επαγγελματία οδηγό drift από τα 5 του χρόνια, και δοκιμάζει τις δυνάμεις του πίσω από το τιμόνι. Η γνωριμία του με τον 95χρονο δρομέα και πρώην οινοποιό Κώστα Χατζηεμμανουήλ είναι μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές του επεισοδίου. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ξεκίνησε να τρέχει στα 80 και δεν σταμάτησε ποτέ. Στη Ζιά δειπνεί στον «Ωρομέδοντα», ένα εστιατόριο με ξυλόφουρνο και θέα το ηλιοβασίλεμα.
Την επόμενη μέρα επισκέπτεται τη Διονυσία που του φτιάχνει για πρωινό κατιμέρια με τοπικά προϊόντα. Στους Χαϊχούτες, ένα εγκαταλελειμμένο χωριό που ξαναζωντανεύει, τον περιμένει ο Γιώργος και του μιλά για την προσπάθεια να δοθεί και πάλι ζωή στον οικισμό. Το ταξίδι του Άκη στην Κω ολοκληρώνεται με το γλέντι στο Πυλί, εκεί που οι κάτοικοι του χωριού τον περιμένουν με πολύ φαγητό, αλλά ακόμα περισσότερο κέφι. Η Κως είναι ένα νησί γεμάτο αντιθέσεις και ιστορίες που κρύβονται πίσω από κάθε πιάτο, και το «Akis’ Food Tour» θέλει να τις ανακαλύψει όλες.
ΔΕΙΤΕ όλη την εκπομπή AKIS’ FOOD TOUR στην Κω:


