Η ιστορία και η φιλοσοφία ενός beach bar restaurant, αληθινού case study, που ελάχιστα σημεία στον πλανήτη μπορούν να καυχηθούν πως έχουν την δύναμη να μοιραστούν το ίδιο success story μαζί του.
Ο Scorpios είναι ένα ανθρώπινο οικοσύστημα, ένα μωσαϊκό αλληλεπίδρασης, ένας χώρος όπου η μουσική, η τέχνη και ο εορτασμός συναντώνται με φόντο μερικά από τα πιο δυνατά ηλιοβασιλέματα. Αλλά ας αφήσουμε τα νούμερα του Σκορπιού να δώσουν το δικό τους εναρκτήριο στίγμα.

Η μοναδικότητα του Scorpios Mykonos
Δεκατρείς τόνοι μοσχαριού και 9 τόνοι ψαριών χρειάστηκαν για τα 160.000 και πλέον κουβέρ μιας πολυπολιτισμικής κουζίνας που χαίρεται να μοιράζει χαρά και έντονες γευστικές μνήμες στους καλεσμένους της μέσα από την διαδικασία του μοιράσματος. Dry aged Wagyu tartar και carpaccio tonnato, flame grilled κεφτεδάκια, grain fed striploin, ταλιάτες από premium κοπές, ολόκληρα ψάρια που υποτάσσονται στην τέχνη της ανοιχτής φωτιάς, όστρακα, βασιλικά καβούρια και αστακοί αλλά και ολόκληρα αρνίσια μπούτια αργοψημένα στον ξυλόφουρνο.
Περισσότερες από 5.000 φιάλες σαμπάνιας από κορυφαίους γαλλικούς οίκους και 50.000 φιάλες σκληρού αλκοόλ -εδώ όπου οι premium ετικέτες σε Vodka, Tequila αλλά και σπάνιες ετικέτες σε Gin & Mezcal έχουν την τιμητική τους. Περισσότεροι από 900 τόνοι πάγου χρειάστηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του οικοδομήματος. Μισό εκατομμύριο και πλέον επισκέπτες πέρασαν από τους χώρους του Scorpios Mykonos ενώ περισσότερα από 550 άτομα εργάστηκαν σε όλα τα επιμέρους τμήματα αυτού του μικροσύμπαντος. Από το parking, την ασφάλεια, την παραλία και το σπα μέχρι το εστιατόριο και τα μπαρ, όλα τα νούμερα προκαλούν δέος.



Αυτοί είναι οι αριθμοί μιας τετράμηνης σεζόν στο Scorpios Mykonos, στον χώρο εκείνο που επαναπροσδιόρισε, μάλλον που εφηύρε, μια νέα μορφή φιλοξενίας και διασκέδασης. Μια ολιστικού χαρακτήρα κοινωνική εμπειρία που ξεδιπλώνεται στα ματιά των επισκεπτών του από το πρώτο κιόλας λεπτό. Μια οπτική ταυτότητα γεμάτη πολυτέλεια και ξεχωριστή αισθητική -πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του νησιού όταν εμφανίστηκε στο Μυκονιάτικο γίγνεσθαι πριν μια δεκαετία- που εισήγαγε απλές σχεδιαστικές γραμμές, γυαλισμένα ξύλα, ώχρες και μαύρους τόνους σε ένα ολόλευκο σκηνικό.
Ο σχεδιασμός στο Scorpios εντυπωσιάζει χάρη σε ένα υπέροχο μείγμα πολυτέλειας, ρουστίκ γοητείας και μεσογειακού στυλ που συνδυάζεται εύστοχα με τις africanboho αποχρώσεις. Είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις, ένας σχεδιασμός που συνδυάζει αρμονικά, φαινομενικά αντιφατικές υφές και σχήματα.
Eνας γοητευτικός καμβάς
Φωλιασμένο σε μια ηλιόλουστη χερσόνησο της Μυκόνου, ενσωματώνει στο περιβάλλον του τις δαντελένιες παραλίες του νησιού, ένα γοητευτικό πέτρινο σπίτι με την πατίνα του χρόνου να αφήνει το έντονο αποτύπωμά της, σκηνές για το ηλιοβασίλεμα και εκτεταμένες υπαίθριες βεράντες με θέα την ακτογραμμή των Κυκλάδων. Το Scorpios Mykonos λειτουργεί σαν μια χρωματική παλέτα που πάνω του ζωγραφίζονται καθημερινά μοναδικές στιγμές τέχνης, διασκέδαση, ευζωίας.



Σύμφωνα με τον Culinary Director του ομίλου, και διάσημο πλέον σεφ σε Δύση και Ανατολή, Αθηναγόρα Κωστάκο, το Scorpios Mykonos είναι το απαύγασμα εκείνο της φράσης: “Nothing tastes like sexy feels” μια βαριάντα του δημοφιλούς quote που ακούστηκε πολύ από τα χείλη της Kate Moss ‘’Nothing tastes as good as skinny feels’’. Μόνο που εδώ το sexiness δεν ταυτίζεται με την σωματοδομή και το skinny physique αλλά με μια σέξι αίσθηση που απορρέει από την ομορφιά των ανθρώπων-επισκεπτών από την ίδια την ιδιότητα του φλερτ. Ένα απροσδιόριστο και γοητευτικό flirtatiousness που διαχέεται διάμεσου των ανθρώπων που κατακλύζουν του χώρους του. “Στο Scorpios Mykonos κάθε επισκέπτης είναι σημαντικός. Δεν υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά πρόσωπα” συνεχίζει ο Αθηναγόρας.
To Scorpios Mykonos έθεσε πρώτο αυτό τον τόνο της απογευματινής διασκέδασης σαν ένα αληθινός πιονέρος της Μυκόνου. Ξάφνου η αυλαία πέφτει, τα decks των famous residents DJ κλείνουν και καθώς οι επισκέπτες απορροφημένοι παρακολουθούν τα πυροτεχνήματα να εκτοξεύονται στον ουρανό καταλαβαίνουν σύντομα πως η νύχτα τέλειωσε και έχουν φτάσει μεσάνυχτα με ένα αίσθημα ευφορίας να τους κατακλύζει. Το τέλος θα είναι πάντα η αρχή. Η αρχή της επομένης ημέρας. Ο Scorpios θα είναι πάντα εκεί για να αποκαλυφθεί, να ξεδιπλώσει την ικανότητα του στη τέχνη της ευζωίας, ένας ηδονισμός δοσμένος σε διαφορετικές μορφές.

Στο επίκεντρο όλων βρίσκεται ο Αθηναγόρας Κωστάκος και το φαγητό του. Ενα φαγητό που ξεκίνησε σαν μια εμπειρία ελληνικής κουζίνας και συνεχίζει. Ενα γευστικό ταξίδι βασισμένο στις αναμνήσεις του Αθηναγόρα από τον ίδιο του τον πατέρα. Με την ίδια γευστική μορφή, εκλεπτυσμένη και παγκοσμιοποιημένη, αλλά με βάση καθαρά ελληνική συνεχίζει και σήμερα.
Φωτογραφίες: www.scorpios.com,
@scorpios.mykonos/Instagram